פסק-דין בתיק הפ"ב 7945-07-11

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
7945-07-11
1.1.2012
בפני :
שבח יהודית

- נגד -
:
מ.ב. מ.ב. נכסים בע"מ
עו"ד אריק לוי
:
1. מחצבות בית"ר בע"מ
2. חיים גליצמן

עו"ד בלזם
עו"ד באואר
פסק-דין

עתירה חריגה בפני, ולפיה מתבקש ביהמ"ש לאשר פסק בורר, עת הבורר עצמו מכחיש חתימתו עליו.

היה או לא היה- זו השאלה.

רקע עובדתי

בין מבקשת האישור (להלן: "נכסים") לבין מבקשת הביטול (להלן: "מחצבות") מערכת יחסים עסקית קודמת באשר לעסקה בה מכרה מחצבות לנכסים ציוד חציבה, לגביה ניהלו השתיים בוררות בפני עו"ד יצחק לב (להלן: "עו"ד לב"). בפסק בוררות מיום 16.9.06 חויבה נכסים ע"י עו"ד לב לשלם למחצבות סך של 400,000 ש"ח. לאחר בקשת אישור וביטול מקבילות ניתן ביום 22.6.10, על-ידי כב' סגן הנשיא הש' זפט, פסק דין הנותן תוקף לפסק בוררות זה.

הסכם הבוררות

ההתדיינות בין שתי החברות לא נסתיימה גם לאחר שפסק הבוררות קיבל תוקף של פסק דין, ומחצבות פתחה נגד נכסים תיק הוצאה לפועל.

בהסכם בוררות נוסף שנערך ביניהן ביום 14.9.10 (להלן: "הסכם הבוררות") מינו בעלות הדין את מר הרצל אזולאי, שהיה בעבר בעל מחצבה, כבורר האמור להכריע במחלוקת נוספת שביניהן, בכל הנוגע למצעים שיוצרו באמצעות המגרסה והחול המודרג (להלן: "הבורר").

הסכם הבוררות נוסח כמעין התערבות, שכן לפי האמור בו עשויה הייתה מחצבות להפסיד את הסכום שפסק לזכותה הבורר הראשון, אם תפסיד בבוררות השנייה: "צד שיזכה ע"פ החלטת הבורר ישלם לצד השני 400,000 אלף ש"ח (השיבוש במקור - י.ש) ...", וכדברי הבורר "הם הלכו על סוג של התערבות.או כפול או כלום".

הצדדים אף מינו את עו"ד לב כנאמן והפקידו בידיו שטר חוב ושיק בהתאם. 

בסיפא להסכם הבוררות הוסיפו בעלות הדין סעיף נוסף בכתב יד, בו נאמר:

"מר חיים גליצמן... ומחצבות בית"ר בע"מ... מתחייבים בזאת להימנע מביצוע כל פעולה בקשר עם מימוש או גביית סכום כל שהוא בגין פסק הבורר מיום 16.9.09 שקיבל פסק דין בבית משפט מחוזי, וזאת עד לקבלת פסק בורר סופי בהתאם להסכם בוררות זה וזאת עד ל- 30.11.010".

הבוררות

הבורר קיבל את שכרו וכינס את בעלי הדין לפחות לישיבה אחת אשר מועדה המדוייק לא הוברר, ובמהלכה שטחו בעלי הדין את טענותיהם בפניו, אף המציאו לו מסמכים ותחשיבים בכל הנוגע לחישוב הנכון של המצעים והחול.

ביום 29.11.10 חתמו נציגי החברות חיים גליצמן - מטעם מחצבות, ומשה ביטון - מטעם נכסים, על הארכת תוקף הבוררות עד ליום 15.12.10.

פסק בוררות

כאמור בפתיח, היה או לא פסק בורר - זו השאלה.

נכסים טוענת בבקשתה כי הבורר מסר במו ידיו לנציגה מר ביטון, את פסק הבורר אשר צורף כנספח ב' לבקשת האישור.

מדובר במסמך מודפס הנושא כותרת "פסק בורר" בן עמוד אחד, בו נקבע, בין היתר, כי מתקבלת טענת נכסים לפיה שיעור ההוצאות עולה על 30%, וכפועל יוצא "לאור החלטתי בסעיף (5) לעיל, הנני פוסק לטובת מ.ב. מ.ב. נכסים בע"מ ומורה לנאמן להעביר לידי מ.ב. מ.ב. נכסים בע"מ באמצעות משה ביטון... את כתב המחאת הזכות המצוי בידו בהתאם להסכם בוררות מיום 14.9.10".

עוד צויין בסיפא למסמך זה כי "בהתאם להסכם הבוררות הנני קובע כי בכך הסתיימו כל המחלוקות והטענות בין הצדדים".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>